Cursussen en activiteiten

Cursus Positief Opvoeden voor opvoeders van kinderen tot 12 jaar

Doelstelling

De opvoeding weer op een positieve en ontspannen manier voortzetten.

Voor wie

Alle opvoeders van kinderen t/m 12 jaar, die willen leren op een goede manier met het lastige gedrag van hun kind(eren) om te gaan.

Samenvatting

Een groepscursus waarin ouders leren gewenst gedrag van kinderen te stimuleren.

De cursus Positief Opvoeden is een cursus voor iedere opvoeder en richt zich op het herkennen van oorzaken van lastig gedrag bij kinderen.

Tevens leert het je hoe je gewenst gedrag bij je kind kan stimuleren.

Ook biedt het de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die voor dezelfde, soms moeilijke, taak staan als jij.

De cursus is geschikt voor ouders met een of meerdere kinderen in de leeftijd tot 12 jaar met moeilijk gedrag thuis, op school of in de omgang met leeftijdsgenoten.

 

De vijf basisprincipes van Positief Opvoeden zijn:

  1. Kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden.
  2. Kinderen laten leren door positieve ondersteuning.
  3. Een aansprekende discipline hanteren.
  4. Realistische verwachtingen hebben.
  5. Goed voor jezelf als ouder zorgen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit vier groepsbijeenkomsten van twee uur. Tijdens de bijeenkomsten leer je met behulp van een werkboek en dvd’s welke opvoedingsvaardigheden voor jouw eigen thuissituatie werken. Met het werkboek kun je thuis gelijk aan de slag.

In de drie weken erna word je thuis gebeld door 1 van de cursusleiders om te bespreken hoe het nu gaat. Dan volgt er een slotbijeenkomst waarin we kijken naar de vorderingen en hoe de vaardigheden in de toekomst kunnen worden vastgehouden.

 

Positief Opvoeden werkt!

De cursus Positief Opvoeden is meer dan 25 jaar geleden ontwikkeld in Australië. Triple P staat voor Positive Parenting Program. In Nederland noemen we het een Positief Pedagogisch Programma. Inmiddels wordt het programma in veel landen over de hele wereld gebruikt en zijn er al veel opvoeders mee geholpen.

 

De training wordt gegeven door  twee trainers, die beiden gecertificeerde Triple P trainers zijn.

 

Cursusdata 

De cursus start met regelmaat op diverse locaties binnen Midden-Limburg. Geef je vrijblijvend op en we nemen contact met je op als we weer gaat starten. Je kunt dan aangeven wel/niet deel te willen nemen.

 

Kosten

De cursus is gratis.

E-mailadres

Meer informatie

088-43 88 300

Aanmelden

 

Overige cursussen

  • Basis schoolkind

    Basis schoolkind

    4-12 jaar


Geef feedback