Cursussen en activiteiten

KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie)

Doelstelling

Kinderen willen na de scheiding van hun ouders niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES ook voor kiezen voor jezelf! KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders. Ouders blijven altijd ouders. Ook als ze uit elkaar zijn.

Voor wie

Dit programma is bedoeld voor kinderen in een echtscheidingssituatie vanaf groep 4 t/m groep 8 in het basisonderwijs. Ongeacht of de echtscheiding lopende is of in het verleden ligt, is de meerwaarde voor kinderen om aan KIES deel te nemen groot.

Samenvatting

KIES leert kinderen:
- de scheiding beter te begrijpen,
- te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent
- hun vragen en angsten te uiten
- een positiever zelfbeeld en een manier te vinden om gevoelens te uiten in een veilige omgeving - om te gaan met gedachten zoals: “Het is mijn schuld” of “ik kan zorgen dat mijn ouder weer gelukkig worden”.

Hoe gebeurt dat?

Praten, spel, toneel, tekenen, schrijven en andere creatieve activiteiten. De coach bemoeit zich niet met de thuissituatie. Alles wat besproken wordt, blijft in de groep en zal ook niet besproken worden met de ouders of met school. Dit mag het kind zelf bepalen.

 

De training bestaat uit

1x ouderbijeenkomst (zonder kinderen)

8x een kinderbijeenkomst (zonder ouders)

1x ouderbijeenkomst (zonder kinderen).

 

KIES wordt verzorgd door 2 opgeleide KIES-trainers en start meerdere keren per jaar.

 

Locatie Datum
Roermond en Weert Week 8 2021

 

Kosten

De cursus gratis toegankelijk.

E-mailadres

Meer informatie

088-43 88 300
 


Geef feedback