Cursussen en activiteiten

PrePare

Doelstelling

Jezelf als aanstaande ouder voorbereiden op de nieuwe samenwerking tussen jou en je partner, de veranderende partnerrelatie en het ouderschap.

Voor wie

Alle aanstaande ouders

Samenvatting

Binnenkort papa & mama?

Jullie zijn zwanger, wat een bijzonder gevoel! Je merkt dat je steeds nieuwsgieriger wordt jullie baby te ontmoeten. Je bent volop bezig met het maken of kopen van alles wat nodig is om jullie kindje zo goed mogelijk te verwelkomen op deze wereld. Het kindje zal niets tekort komen, jullie hebben alles geregeld.

 

Maar…hoe zit het eigenlijk met papa en mama?

 

Uit onderzoek is gebleken dat het ouderschap zwaarder valt dan verwacht voor ongeveer de helft van alle ouders. Aanstaande ouders laten soms ‘over zich heen komen’ wat er nog meer komt kijken in deze nieuwe fase van hun leven en houden zich nog niet bezig met de voorbereiding op een heel belangrijk deel. Waarom zou je wel alle praktische zaken verzorgen maar niet nadenken over wat deze nieuwe fase betekent voor jou en je partner en wat je kunt doen om je daar op voor te bereiden?

 

PrePare

Prepare is een cursus voor alle aanstaande ouders met als doel je voor te bereiden op de nieuwe samenwerking tussen jou en je partner, de veranderende partnerrelatie en het ouderschap. Er wordt gewerkt volgens de methodiek Ouderteam.nu. Dus…van twee ouders naar één team!

 

Wat komt er aan bod?

Samen met andere (aanstaande) ouders en met behulp van filmpjes, oefeningen en informatie over ouderschap en jonge kinderen denken jullie na over wat jullie belangrijk vinden in de opvoeding, het ouderschap én het partnerschap.

                                                                                                  

Hoe ziet de cursus er uit?

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten; twee bijeenkomsten vóór en twee ná de bevalling. Een gedeelte volgen jullie thuis digitaal. Het is geen therapeutisch verhaal, maar toegankelijk, interactief en met ruimte voor humor. In deze cursus hebben papa’s en mama’s evenveel inbreng.

 

Overige cursussen

  • Kinderwens

    KinderwensGeef feedback