Stagiair Social Work / Pedagogiek (derde- of vierdejaars)

Stichting Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) begeleidt jeugdigen en gezinnen bij al hun vragen omtrent opvoeden en opgroeien. Dit doen we volgens ons principe: Opvoeden doe je niet alleen! Voor het aankomende schooljaar (2022/2023) hebben wij nog plekken vrij voor:

Stagiair Social Work / Pedagogiek (derde- of vierdejaars)

Wat ga je doen?

Als stagiair ga je, onder begeleiding van twee vaste stagebegeleiders, binnen het CJG-ML aan de slag met gezinnen die zich bij ons aanmelden. Wij zijn er voor álle ouders en jeugdigen in Midden Limburg en de vragen die bij ons gesteld worden zijn divers.

We starten altijd met een uitgebreide intake waarin we het gezin beter leren kennen. Samen formuleren we doelen en maken we een plan van aanpak hoe we dit gaan realiseren. Als stagiair ben jij hier nauw bij betrokken. Door middel van bijvoorbeeld gesprekken gericht op opvoedondersteuning voor de ouders/opvoeders of individuele gesprekken met de jeugdige. Wanneer je samen met het gezin tot de conclusie komt dat er specialistische hulp nodig is, ga je samen op zoek naar een passende aanbieder. Wij maken vervolgens de beschikking en volgen deze waar nodig op met het gezin. Als stagiair bij het CJG-ML voer je vooral gesprekken met ouders/opvoeders.

We zetten het gezin in hun kracht. Dit betekent dat jij vraaggericht en vanuit een integrale blik met ouders, jeugdigen en hun sociale netwerk in gesprek gaat. Je ondersteunt hen bij het behalen van de vooraf door hen gestelde doelen.

Overige taken kunnen zijn:

 • Deelnemen aan gemeentelijke overleggen
 • Spreekuren draaien bij een huisartsenpraktijk of op scholen.
 • Begeleiden van groepstrainingen.
 • Meekijken en een bijdrage leveren aan thema-avonden en workshops.

Het takenpakket kan in overleg met jouw stagebegeleider worden afgestemd op de te behalen beroepstaken en natuurlijk jouw persoonlijke interesses.

In verband met de privacy van jou én van onze cliënten loop je geen stage binnen de gemeente waar je zelf woont.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende en boeiende stage waar je met veel verschillende hulpvragen en doelgroepen te maken gaat krijgen.
 • Veel ruimte om ervaring op te gaan doen (eindverantwoordelijkheid ligt altijd bij een Jeugd- en Gezinswerker).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door deelname aan o.a. werkbegeleiding en intervisie.
 • Een goede stagebegeleiding door twee ervaren Jeugd- en Gezinswerkers.
 • Een brede kijk in de wereld van het Centrum Jeugd en Gezin: je mag overal in meekijken en onderzoeken waar jouw interesses en uitdagingen liggen.
 • Een positieve en veilige leeromgeving.
 • Hele leuke collega’s.
 • Stagevergoeding.

Wat neem je mee?

 • Wij vinden het belangrijk dat je initiatief durft te tonen en een goede basis hebt wat betreft gespreksvaardigheden. Daarnaast heb je een hoog reflectie vermogen en sta je ervoor open om jezelf hier verder in te ontwikkelen. Je vindt het leuk om met een brede doelgroep aan de slag te gaan, met daarbij een breed scala aan hulpvragen. En niet onbelangrijk; je staat sterk in je schoenen!
 • We vinden het belangrijk dat je initiatief durft te tonen en een goede basis hebt wat betreft gespreksvaardigheden.
 • Je hebt een hoog reflectie vermogen en staat ervoor open om jezelf hier verder in te ontwikkelen.
 • Je vindt het leuk om met een brede doelgroep aan de slag te gaan, met daarbij een breed scala aan hulpvragen.
 • En niet onbelangrijk; je staat sterk in je schoenen!

Ben jij enthousiast?

Meld je dan aan voor onze kennismaking dag op 25 maart vanaf 13.00 uur, locatie Roermond. Op deze dag geven twee van onze huidige stagiaires jou nog meer uitleg over wat een stage bij het CJG-ML inhoudt en hoe je dit ook kunt koppelen aan jouw opdrachten vanuit school. Daarna maak je kennis met onze stagebegeleiders d.m.v. speeddates. Zijn we beiden enthousiast geworden na deze dag? Dan plannen we graag een verdiepend gesprek om verder kennis te maken en om tot een definitief besluit te komen.

Meld je aan door jouw CV & stageperiode uiterlijk 20 maart 2022 te mailen naar: stage_cjg@cjgml.nl . Je krijgt via de mail een bevestiging met meer info. Zien we elkaar snel?

Voor meer info over stagemogelijkheden bij het CJG-ML kun je contact opnemen met stagecoördinator Stans Haagmans, via stage_cjg@cjgml.nl of 088-4388300

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.