Verzorging en veiligheid

De kraamverzorgende helpt je de eerste week na de bevalling bij de verzorging van je baby. Daarna moet je het zelf doen! Dat kan heel intensief zijn. Het is dan ook belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt.

Gelukkig zijn er genoeg mensen en instanties waar je met vragen naartoe kunt. Denk aan familie, vrienden en het consultatiebureau. Daar kun je bijvoorbeeld terecht met vragen over onderwerpen als aankleden, luiers verschonen, huidverzorging, mondverzorging, veilig slapen en een veilig huis.

Veiligheid

Zo’n klein en kwetsbaar wezentje als je baby wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Om de veiligheid van je kind te kunnen waarborgen moet je weten wat de gevaren zijn in en om het huis, en wat je daartegen kunt doen.

Tot de leeftijd van 2 jaar kennen kinderen geen gevaar. Ze willen graag alles ontdekken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zomaar iets in hun mond steken wat niet eetbaar is, of een kleedje van de tafel trekken, of te dicht in de buurt van een stopcontact komen. Er kan van alles gebeuren. Zorg daarom dat het veilig is in en om het huis en let goed op je kind!

Bron Verzorging en veiligheid

Cursussen en activiteiten

  • Een cursus voor herstel van je lichaam en versterken van de band met je kindje.
    lees meer
Van een tekenbeet kun je ziek worden. Controleer jezelf en de kinderen op tekenbeten nadat je in het groen bent geweest. Ben je gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat je hem snel weghaalt. lees meer
webpart_bannerlist

Boekentips

De blije baby
De blije baby Een handig boekje met praktische informatie. Geen nieuwe informatie maar wel een veel korte en praktische tips bij elkaar. nog 1 boekentip >>


Geef feedback