Leren zwemmen door te spelen

‘Hoe lang duurt het totdat mijn kind het Zwem-ABC haalt?’

Dat is de eerste vraag die ouders stellen wanneer ze hun kind opgeven voor zwemles. Spelen in het water heeft daarbij een grote waarde. Het is dus van belang dat ouders (vooraf en tijdens de zwemles) veel met hun kinderen naar het zwembad gaan om te spelen in het water.

 

Door te spelen leren kinderen hoe de wereld in elkaar zit. Een kind dat voor het eerst een kopje in handen krijgt, houdt het op zijn kop of gooit het op de grond. Hij of zij doet er alles mee, behalve het doelgericht naar de mond brengen. Hetzelfde geldt voor leren zwemmen. Voordat kinderen toe zijn aan doelgericht zwemonderwijs moeten ze op ontdekkingstocht om de voor hen nieuwe ‘waterwereld’ al spelend te leren kennen. 

Veel spetteren, balspellen, krijgertje spelen en liedjes zingen in het water zijn voor kinderen vaak leuke dingen om te doen.

 

Bij de spelletjes in het water is het ’t beste om geen drijfmiddelen te gebruiken. Je kind went dan beter aan het water en krijgt een goed watergevoel. Een kind dat veel in het water speelt zal makkelijker aan een zwemles deelnemen. Je kind is dan immers “Vriend van het water”. Op het internet vind je veel informatie over spelletjes die je in het water kunt spelen.

 

Zwemles moet leuk en prettig zijn voor je kind.Geef feedback