Verzorging en veiligheid

Ieder gezin heeft andere gewoonten als het gaat om hoe je jezelf verzorgt. Als vader of moeder geef je het voorbeeld, en leer je je kind hoe het zich moet wassen, afdrogen en aankleden. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer het zelf kan doen.

Persoonlijke hygiëne betekent zorg dragen voor schone handen, een schoon lichaam, schone kleding en een goede mondverzorging.

Veilig opvoeden

Kinderen zijn enthousiast en willen niets liever dan de wereld om hen heen ontdekken en verkennen. Ze willen hun grenzen verleggen! Dat begint al heel jong en gaat nog tot lang na de puberteit door. Als ouder geniet je van die levenslust, maar soms kun je je er ook zorgen over maken, bijvoorbeeld wanneer het gaat om veilig spelen in en om het huis en veilig buiten spelen.

Bron Verzorging en veiligheid

Van een tekenbeet kun je ziek worden. Controleer jezelf en de kinderen op tekenbeten nadat je in het groen bent geweest. Ben je gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat je hem snel weghaalt. lees meer
webpart_bannerlist

Boekentips

Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd
Ik krijg het moeilijk uit mijn hoofd Ervaringsverhalen van kinderen en jongeren die een traumatische ervaring meemaakten, gevolgd door verhalen van hun ouders die hen hielpen die te ve... nog 1 boekentip >>


Geef feedback