Corona initiatieven Midden Limburg

In deze lastige tijd waarin scholen gesloten zijn, verenigingen stil liggen en we (bijna) allemaal thuis zitten. Er zijn inmiddels wel steeds meer initiatieven in onze regio die helpen om de tijd goed door te kunnen komen. We hebben er hier een aantal verzameld die worden aangeboden door of vanuit professionele basisvoorzieningen. 

 

Voorlezen over Corona

Er zijn een aantal (digitale) boeken ontwikkeld om je kind meer te kunnen vertellen over het Corona virus. Je kunt ze uitprinten of gebruiken vanaf een tablet of computer.

 

Hier zijn er een aantal voor je verzameld: 

  • Hallo ik ben Corona. Informatief prentenboek met werkbladen. Geschreven door Lies Scaut. Dit boek is in vele talen beschikbaar. Kies HIER voor andere talen dan Nederlands.
  • Flip en Grote vriend is een informatief prentenboek gemaakt door Mattanja Nieuwburg en Jeroen de Kluiver.
  • Noor en het Coronavirus. Informatief prentenboek door Monique Kermen met tekeningen van Mieke Linssen. Co-prouctie door Hoera kindercentra en Jan & Co.

  • Nijntje en het Coronavirus. Prenteboek over het bekende konijntje.

 

Algemeen

kieklimburg.nl is dé online zoekmachine voor/over initiatieven van burgers en organisaties in Limburg. kieklimburg.nl informeert en verbindt, maakt initiatieven zichtbaar én vindbaar.

 

Corona-informatie in begrijpelijke taal kun je HIER vinden. De informatie is tevens gesproken dus voor mensen die niet (goed) kunnen lezen is hier veel informatie te vinden.

 

Blijven bewegen tijdens de Coronacrisis is erg belangrijk Iedereen kan sporten heeft een aantal websites verzameld met tips en adviezen.

 

Info rondom kinderen die het thuis moeilijk hebben kun je vinden bij maak het verschil voor een kind website en Facebook

 

Praktische informatie voor gezinnen in Corona tijd lees je in het boekje "Flexibel ouderschap in de coronatijd"

 

Het coronavirus zal voorlopig ons leven en werk beïnvloeden. Wat betekenen de coronamaatregelen en hoe ga je daarmee om? Klik hieronder op de link voor meer informatie.

Informatie speciaal voor:

 

Echt-Susteren

Het Sport- & Beweegteam van Menswel gaat vanaf maandag 30 maart via YouTube voor alle kinderen in Maasgouw en Echt-Susteren leuke, spannende, overal te doen beweegactiviteiten aanbieden. We willen de kinderen meenemen in minimaal 2x per dag een beweegkwartier waarbij plezier voorop staat. Samen met  broertje, zusje, papa en mama of alleen  kunnen de kinderen in actie komen. Nieuwsgierig ga naar: https://www.youtube.com/channel/UC0MX7ry8KAs7M4wCavkBQ5w

 

Menswel heeft een Meldpunt geopend voor niet medische hulpvragen Corona

 

Leudal

Ilona Peters, Jongerewerker vanuit Synthese is erg actief op Instagram.

 

Gemeente Leudal heeft een Facebookpagina om elkaar te kunnen helpen.

 

Maasgouw

Het Sport- & Beweegteam van Menswel gaat vanaf maandag 30 maart via YouTube voor alle kinderen in Maasgouw en Echt-Susteren leuke, spannende, overal te doen beweegactiviteiten aanbieden. We willen de kinderen meenemen in minimaal 2x per dag een beweegkwartier waarbij plezier voorop staat. Samen met  broertje, zusje, papa en mama of alleen  kunnen de kinderen in actie komen. Nieuwsgierig ga naar: https://www.youtube.com/channel/UC0MX7ry8KAs7M4wCavkBQ5w

 

Gemeente Maasgouw heeft een lijst op de website gepubliceerd met alle initiatieven in deze gemeente. Bekijk HIER deze pagina. Voor activiteiten in Maasgouw die wel kunnen klik HIER

 

Klik HIER voor Lockdown Games ronde 2, georganiseerd door Kids Actief Maasgouw

 

Nederweert

Vanuit de Gemeente Nederweert is er een telefoonnummer beschikbaar. Inwoners van Nederweert kunnen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur en op vrijdag tot 12.30 uur bellen met 0495-677111. Medewerkers van de gemeente schakelen dan met de juiste vrijwilliger of professional om bijvoorbeeld medicijnen op te halen of om een luisterend oor te bieden voor mensen die hier behoefte aan hebben.

 

In Nederweert is de Faceboopkpagina Corona Hulp Nederweert actief. Heb je geen Facebook, neem dan contact op met Marjo van Ginderen via coronahulp@nederweert24.nl.

 

Roerdalen

Het Sociaal Team Roerdalen heeft een luister- en hulplijn waar je terecht kunt met (hulp)vragen of behoefte hebt aan een luisterend oor. Je kunt hen bereiken via 0475-538 888. Dat kan op maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

 

Er is een Facebookpagina opgericht "Roerdalen Samen" om vraag en aanbod samen te brengen.

 

Roermond

Wel.kom Roermond heeft samen met de Gemeente en speciale website opgezet "Actief Roermond" Waar vrijwilligers de vraag en het aanbod kunnen afstemmen om anderen te helpen in Corona-tijd. Bekijk deze website HIER.

 

Weert

Punt Welzijn heeft een Corona Hulp Weert telefoonlijn voor vraag en aanbod van praktische hulp rondom de coronacrisis. Punt Welzijn heeft hiervoor tijdelijk haar algemene telefoonnummer 0495-697900 beschikbaar gesteld. Dit telefoonnummer is gekoppeld aan de hulpactie Corona Hulp Weert welke al was gestart door Bart Maes van mlastories.nl

Mensen die een hulpvraag hebben kunnen deze via het telefoonnummer doorgeven. Medewerkers van Punt Welzijn proberen tijdens dit telefoongesprek direct een match te maken met een hulpaanbieder. Lukt dat niet direct dan zoeken we naar mogelijkheden om aan de vraag te voldoen. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur

 

 

 

 Geef feedback