hoe verantwoordelijk is jouw puber mobile banner
Laden Evenementen

HOE VERANTWOORDELIJK IS JOUW PUBER?

Van huiswerk tot uitgaan, hoe verantwoordelijk is jouw zoon of dochter? Kinderen worden steeds zelfstandiger en daar horen ook (nieuwe) verantwoordelijkheden bij. Maar wat als jouw zoon of dochter geen verantwoordelijkheid neemt? Of wat als zij, in jouw ogen, geen verantwoorde keuzes maken?

VOOR WIE

Deze lezing is bedoeld voor ouders van tieners van 11 tot ca. 16 jaar.

DOELSTELLING

Tijdens deze lezing bespreken we hoe jij jouw kind kunt leren omgaan met gevoelens, positief in het leven te staan en zelf problemen op te lossen.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Een van de grote uitdagingen van ouders is om jongeren te stimuleren om vaardigheden te ontwikkelen en om zelfstandig te worden. Hoe doe je dat? Dit is een geleidelijk proces. Meningsverschillen over discipline zijn soms onvermijdelijk.

Wat kun je als ouders doen om jongeren in dit proces te steunen? Hoe kun je jongeren stimuleren deel te nemen aan het beslissingsproces binnen het gezin, zich respectvol en attent te gedragen, deel te nemen aan gezinsactiviteiten, gezond te leven en betrouwbaar en assertief te zijn?

Tijdens de lezing komen onder andere de volgende thema’s aan bod:

  • Wat is onze rol als ouders?

  • Loslaten, maar hoe doe je dat?

  • De invloed van vriendengroepen, hoe belangrijk zijn we nog als ouders?

  • Ingrediënten om verantwoord gedrag bij tieners te stimuleren

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders tenslotte allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding.

PRAKTISCHE INFO

  • De groep bestaat uit minimaal 4 deelnemers, de maximale groepsgrootte is afhankelijk van de locatie.

  • De lezing duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Deel dit met iemand!