‘Ben ik de enige die het niet begrijpt,
of doen anderen alsof?!’
‘Ben ik de enige die het niet begrijpt,
of doen anderen alsof?!’
Prikkelverwerking en Hooggevoeligheid
Alle indrukken in de omgeving: geluiden, geuren, maar ook sfeer en emoties bijvoorbeeld, verwerken we in onze hersenen. Soms zijn er meer indrukken dan een kind verwerken kan. Dan kan een kind overprikkeld raken. Driftbuien, huilen, druk of juist teruggetrokken gedrag kunnen het gevolg zijn.
Hooggevoelige kinderen krijgen meer indrukken binnen. Geen wonder dat zij sneller overprikkeld raken. Helemaal in een wereld waarin we onze dagen volplannen, we onszelf constant blootstellen aan allerlei digitale informatie en waarin oorlogen gevoerd worden.
De omgeving veranderen wordt moeilijk en heeft ook niet zo veel zin op de lange termijn. Als jouw kind leert hoe het om kan gaan met de indrukken die binnenkomen maar ook met interne gedachtes, zal jouw kind minder last ervaren en met meer zelfvertrouwen kunnen opgroeien.
Maar wat kun je dan precies doen als ouder? En hoe pak je dat aan?
Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn:
- Wat houdt prikkelverwerking in?
- Wat is hooggevoeligheid, hoe kun je het herkennen bij je kind?
- Hoe kun je jouw kind leren overprikkeling te voorkomen?
- Waar kun je als ouder/verzorger op letten?
- Praktische tips
Praktische informatie
Tijdens deze themabijeenkomst geven we informatie over prikkelverwerking en hooggevoeligheid bij kinderen in de leeftijd 2 t/m 18 jaar. Je krijgt tips, tools en de mogelijkheid om al je vragen te stellen.