sociale vaardigheden mobile banner
Laden Evenementen
Hoe ga jij om met groepsdruk?

SOCIALE VAARDIGHEDEN

Goede sociale vaardigheden spelen van jongs af aan een belangrijke rol in ons leven. Van het aangaan van een gesprek tot het durven geven van jouw mening, en van omgaan met kritiek tot het aangeven van grenzen; dit zijn allemaal voorbeelden van sociale vaardigheden.

Veel kinderen hebben deze vaardigheden nog niet (genoeg) onder de knie. Vaak zien we dat kinderen die moeite hebben met sociale vaardigheden worden afgewezen door leeftijdsgenoten en het moeilijk vinden om zich staande te houden in nieuwe, onbekende situaties.

Deze kinderen kunnen in een zogenoemde vicieuze cirkel belanden: doordat ze moeite hebben met het leggen van sociale contacten, worden ze sneller buitengesloten. Ze kunnen zo geen ervaring opdoen met sociale vaardigheden en raken mogelijk nog meer achterop.

Dit wil je als ouder natuurlijk voorkomen, en wij ook.

VOOR WIE

Deze training is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar en 13 tot 15 jaar.

DOELSTELLING

Kinderen kunnen met meer zelfvertrouwen (nieuwe) contacten te leggen, op anderen reageren en eigen grenzen bewaken.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Sociale vaardigheden kun je goed trainen, vandaar dat we dit veel oefenen samen met de kinderen. We geven praktische tips en voorbeelden die zij direct zelf kunnen oefenen. Zo leren kinderen onder andere hoe ze gemakkelijk een praatje kunnen maken, hoe ze op een goede manier kunnen opkomen voor hun eigen mening en hoe ze gevoelens als boosheid en waardering kunnen uiten.

Kinderen zullen de vaardigheden steeds beter onder de knie krijgen. Uiteindelijk gaan ze dit nieuwe, aangeleerde gedrag ook in hun dagelijks leven toepassen.

PRAKTISCHE INFO

  • De cursus bestaat uit één ouderavond voorafgaand aan de training

  • 8 bijeenkomsten voor kinderen

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd

AANMELDEN

Deel dit met iemand!

Bel of mail onze professionals
Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg

Vogelsbleek 10 | 6001 BE Weert

Phone: 088 43 88 300