tieners laten meewerken mobile banner
Laden Evenementen

‘Geef de pijl maar hier, Cupido.
Ik doe het zelf wel.’

TIENERS LATEN MEEWERKEN

Negeert jouw zoon of dochter jou als je hem/haar iets vraagt? Weigeren ze om te helpen? Het kan een hele uitdaging zijn om te weten wanneer je hun toenemende onafhankelijkheid moet respecteren en wanneer je juist duidelijke eisen moet stellen. Hoe kun je duidelijke grenzen stellen en tegelijk zorgen voor een positieve sfeer in huis?

VOOR WIE

Deze workshop is bedoeld voor ouders van tieners van 11 tot ca. 16 jaar.

DOELSTELLING

In deze workshop leer je hoe je de effectieve en praktische strategieën van positief opvoeden kunt gebruiken om veel voorkomende moeilijke situaties op te lossen en te voorkomen

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Jongeren worden volwassen en daarmee ook steeds zelfstandiger. Ze vormen hun eigen mening en weten misschien al wat ze wel en vooral wat ze niet willen. Herkenbaar? In deze fase kunnen jongeren tegendraads zijn. Ze weigeren bijvoorbeeld te doen wat er gevraagd wordt, gaan in discussie of trekken simpelweg hun eigen plan. Voor ouders kan deze verandering verwarrend zijn en dit kan leiden tot conflicten. In deze workshop leren we je om het gedrag van jouw zoon of dochter, en jouw reactie daarop, positief te veranderen.

Tijdens de workshop komen onder andere de volgende thema’s aan bod:

  • Waar loop je als ouders tegenaan bij het gedrag van jouw tiener?

  • Wat zijn de valkuilen en hoe kun je jouw tiener stimuleren om mee te werken?

  • Wat als tieners toch dwars of opstandig blijven?

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders immers allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding. Aan het eind van de workshop heb je een persoonlijk plan van aanpak ontwikkeld en krijg je het werkboek over het thema mee naar huis. Daarna kun je het opvoedplan thuis gaan toepassen.

PRAKTISCHE INFO

  • De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

  • De workshop duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Deel dit met iemand!