ass mobile
Laden Evenementen
Gespreksgroep voor ouders met kinderen in het Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Gestructureerd, resultaatgericht, gefocust, creatief en precies. Een kleine greep van kwaliteiten van kinderen met autisme.

Autisme kan echter ook beperkend zijn. Zo hebben kinderen met autisme vaak moeite met veranderingen of onbekende situaties. Ze houden van structuur, maar kunnen zich daardoor moeilijk aanpassen en zijn minder flexibel.

Dit kan leiden tot moeilijke situaties op school, maar ook bij jullie thuis.

VOOR WIE

Deze bijeenkomsten zijn voor ouders, opvoeders en familie van kinderen met autisme. Ook professionals zoals leraren en vrijwilligers zijn van harte welkom om aan te sluiten.

DOELSTELLING

Ouders van kinderen met Autisme Spectrum Stoornis handvaten bieden hoe om te gaan met vervelende situaties. Tijdens deze bijeenkomsten kom je in contact met anderen in soortgelijke situaties, zodat je ervaringen kunt delen en kunt leren van anderen.

DOEL EN INHOUD VAN DE BIJEENKOMST

Autisme is een andere manier van denken. Het is onzichtbaar en daardoor vaak moeilijk te begrijpen door bijv. broertjes en zusjes. Maar ook voor jou als ouder is het niet altijd duidelijk hoe je hiermee om kunt gaan. Dit kan leiden tot vervelende situaties. Wat kun je in deze situaties doen? Hoe ervaren andere ouders dit?

In deze gespreksgroep gaan de zogeheten ASS-ouders en betrokkenen samen in gesprek. Tijdens deze bijeenkomsten deelt men persoonlijke ervaringen. Waar lopen jullie in het gezin tegenaan? Wat zijn de mooie momenten? En wat zijn de uitdagingen bij het opvoeden van kinderen met autisme?

Deze interactieve bijeenkomsten staan in het teken van het delen van ervaringen en vooral het leren van anderen. Er is dan ook veel ruimte voor vragen en interactie tussen de deelnemers.

PRAKTISCHE INFO
  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Deel dit met iemand!