leren luisteren mobile banner
Laden Evenementen

‘Ik luister heus wel naar wat ik denk dat je zegt.’

‘Ik luister heus wel naar wat ik denk dat je zegt.’

LEREN LUISTEREN

Herken je dat gevoel van onmacht wanneer jouw kind niet luistert? Het maakt niet uit wat je zegt of doet, jouw kind gaat zijn eigen gangetje. Pas wanneer jij jouw geduld dreigt te verliezen en frustraties de overhand nemen, dringt de boodschap door.

Wanneer kinderen niet luisteren kan dit tot vervelende situaties leiden. Maar hoe kun je dit voorkomen? Hoe kun je er op een positieve manier voor zorgen dat jouw kind luistert?

VOOR WIE

Deze workshop is bedoeld voor ouders van kinderen tot ca. 12 jaar.

DOELSTELLING

In de workshop leer je hoe je de effectieve en praktische strategieën van positief opvoeden kunt gebruiken om veel voorkomende moeilijke situaties op te lossen en te voorkomen.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Eet is normaal dat kinderen grenzen opzoeken en er soms overheen gaan. Het is echter belangrijk dat kinderen leren luisteren en regels respecteren. Veel ouders vinden het moeilijk om die autoriteit te behouden, zonder dat zij zichzelf verliezen. Want hoe zorg je er op een positieve manier voor dat kinderen naar jou luisteren?

Wat helpt is een plan voor situaties waarin je kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat je kind luistert. Tijdens deze workshop worden tips gegeven volgens de Triple P methodiek.

Vragen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Waarom zijn kinderen ongehoorzaam?

  • Hoe kun je voorkomen dat je kind ongehoorzaam wordt?

  • Hoe kun je je kind grenzen leren?

  • Hoe kun je omgaan met problemen als het nodig is?

  • Hoe geef je duidelijke instructies aan je kind?

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders tenslotte allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding. Aan het eind van de workshop heb je een persoonlijk plan van aanpak ontwikkeld en krijg je het werkboek over het thema mee naar huis. Daarna kun je het opvoedplan thuis gaan toepassen

PRAKTISCHE INFO

  • De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

  • De workshop duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Deel dit met iemand!