Laden Evenementen

OMGAAN MET EMOTIES VAN JONGEREN

Jongeren kunnen heftig reageren door nieuwe en overweldigende emoties die (onbewust) hun gedrag beïnvloeden. Het is belangrijk dat jongeren leren om zichzelf te kalmeren als er iets gebeurt waardoor ze van streek raken. Ouders kunnen helpen door emoties te erkennen en de juiste ondersteuning te bieden, zonder opdringerig te zijn. Maar hoe doe je dat?

VOOR WIE

Deze workshop is bedoeld voor ouders van tieners tussen 11 en 16 jaar.

DOELSTELLING

In de workshop leer je hoe je effectieve en praktische strategieën van positief opvoeden kunt gebruiken om moeilijke situaties op te lossen en te voorkomen. Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je als ouders om kunt gaan met de emoties van tieners.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Als er iets gebeurt waardoor jongeren van streek raken, is het van belang dat ze leren hoe ze zichzelf kunnen kalmeren. Ouders kunnen hen hierbij helpen door emoties te (h)erkennen en de juiste ondersteuning te bieden. Tijdens deze workshop krijg je informatie over factoren waardoor jongeren emotioneel kunnen worden. Op basis van voorbeelden uit de praktijk leer je hoe je als ouder jouw zoon of dochter kunt leren omgaan met emoties.

Tijdens de workshop komen onder andere de volgende thema’s aan bod:

  • Waarom vertonen tieners specifiek gedrag?

  • ‘Ik haat je!’ – Meent hij dit nou?

  • Welke invloed heeft mijn gedrag?

  • Hoe herken ik signalen van mijn kind?

  • Hoe ga ik zelf om met deze emoties?

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders immers allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding. Aan het eind van de workshop heb je een persoonlijk plan van aanpak ontwikkeld en krijg je het werkboek over het thema mee naar huis. Daarna kun je het opvoedplan thuis gaan toepassen.

PRAKTISCHE INFO

  • De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

  • De workshop duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Deel dit met iemand!