We zijn altijd geïnteresseerd in mensen die graag bij onze organisatie willen werken. Staat er op dit moment geen passende vacature online? Stuur ons dan een open sollicitatie, we ontmoeten je graag.

Stichting Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) begeleidt jeugdigen en gezinnen bij opvoed- en opgroeivraagstukken in de regio Midden-Limburg. Hiervoor hebben we teams van Jeugd en Gezinswerkers opgezet die lokaal de begeleidingstrajecten uitvoeren en daar waar nodig zorgen voor een verwijzing naar gespecialiseerde (jeugd)hulpverlening.

Naast het CJG-ML bestaat onze organisatie uit de Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML). Samen zijn wij als basisvoorziening verantwoordelijk voor hulpverlening aan jongeren én volwassenen. Kwaliteit van hulpverlening, cliëntgerichtheid en een goede in- en externe samenwerking staan bij ons voorop. Wij zijn een informele organisatie en volop in beweging. Kom jij ons team versterken?

Jeugd en Gezinswerker (24-36 uur pw)

Wat ga je doen?

Als jeugd en gezinswerker ben je in staat om vanuit de dialoog met ouders en jeugdigen én met een integrale blik te zorgen voor begeleiding op maat. Je begeleidt en ondersteunt gezinnen (ouders en jeugdigen tot 18 jaar, inclusief hun sociale netwerk) bij het bereiken van hun eigen gestelde doelen op het gebied van opvoeden en opgroeien. De begeleiding is gericht op het vergroten van de eigen kracht van het gezin.

Binnen je eigen caseload voer je zelf de regie; deze caseload bestaat uit verschillende vormen van dienstverlening: Intake, ambulant en/of casemanagement. Samen met jouw team zorg je voor het passend antwoord op de hulpvraag van de cliënt. Naast contacten met het gezin en/of de jeugdigen werk je als sparringpartner samen met onder andere beroepskrachten uit het onderwijs en professionals binnen de kinderopvang waar vragen zijn over opgroeien en opvoeden.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende en boeiende functie met een breed takenpakket.
 • Regelmaat in werkuren waardoor je ook tijd hebt voor een goede werk-privé balans, maar natuurlijk waar nodig vragen we wel flexibiliteit.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Sociaal Werk. De inschaling is in schaal 9 en ligt tussen €2.989,- en €4.407,- bruto per maand voor een fulltime dienstverband van 36 uur.
 • Scholing om je beroepsvaardigheden en kennis op peil te houden.
 • Mogelijkheid voor het behalen van registratiepunten SKJ

De aanstelling geschiedt in eerste instantie op basis van een tijdelijk contract voor de duur van 12 maanden.

Wat neem je mee?

 • Je hebt ervaring met het actief, in de thuissituatie, begeleiden van cliënten in de leeftijd 0 tot 18 en diens ouders/verzorgers. Deze hebben veel verschillende en vaak ingewikkelde vragen en situaties
 • Je hebt kennis en inzicht in het hulpverleningsaanbod, de Jeugdwet en de sociale kaart in de regio waar je werkzaam bent.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het voeren van gesprekken met jeugdigen, ouders en andere betrokkenen in het netwerk, maar ook tijdens het rapporteren en adviseren over de uitvoering van het begeleidingsplan.
 • Je beschikt over een relevante afgeronde HBO-opleiding (volgens de eisen van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd: SKJ) en voldoet aan de registratie-eisen voor inschrijving bij het SKJ.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een auto.
 • Je vervult op een zelfstandige, professionele, service-gerichte en integere wijze deze functie en gaat op een accurate wijze te werk.
 • Je kunt goed omgaan met mogelijke spanningsvelden en draait er je hand niet voor om, om te presteren bij verschillende belangen.

Interesse?

Zie jij altijd kansen en wil jij graag een bijdrage leveren aan het uitbouwen van onze organisatie? Solliciteer dan nu! Je CV en motivatiebrief kun je richten aan de afdeling P&O via solliciteren@cjgml.nl.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Loretta Kanders, medewerker P&O (06-19411764).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.