‘OPGERUIMD STAAT NETJES!’

‘OPGERUIMD STAAT NETJES!’

Wat als je kindje zich verbrandt aan een kopje thee? Of wat als je kind dreigt te stikken doordat iets vastzit in zijn keel… Je moet er niet aan denken, maar dit soort ongelukken zitten in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn.

VOOR WIE?

Deze lezing is geschikt voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

eerste hulp bij ongelukjes

DOELSTELLING

Tijdens deze themabijeenkomst creëren we vooral bewustwording over de gevaren in en rondom het huis voor kinderen. Wat kun je zelf doen om ongelukken te voorkomen? En hoe kun je het beste handelen bij ongelukken?

DOEL EN INHOUD VAN DE LEZING

Hoe kindproof is jullie huis? Tijdens deze interactieve avond bespreken we de oorzaken en risico’s van ongelukken in en rondom het huis. Wat voor soort ongelukken zijn er en hoe vaak komen deze voor? Ook geven we antwoord op jullie vragen. Hoe zorg je voor een veilige omgeving? Waar moet je op letten?

Kinderen zijn vliegensvlug en ongelukjes zullen dus ook zeker gebeuren. Maar hoe kun jij in deze situaties het beste reageren? Wat zijn de do’s en don’ts en waar kun je hulp vragen? Hoewel deze themabijeenkomst geen EHBO-cursus is, bespreken we verschillende situaties om jullie voor te bereiden en bewust te maken van de gevaren.

PRAKTISCHE INFO

  • De groepsgrootte is afhankelijk van de locatie (max.15 personen).

  • De bijeenkomst duurt 2 uur.

  • De gastles kan worden aangevraagd door professionals uit Midden-Limburg

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.