‘Te weten dat je onwetend bent,
is het begin van alle wijsheid.’

‘Te weten dat je onwetend bent,
is het begin van alle wijsheid.’

JONGEREN EN HUN 800 VRIENDEN

Whatsapp, Instagram, Snapchat en TikTok. Kun jij het nog allemaal bijhouden? Social Media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van jongeren. Jongeren zijn continue online en staan daardoor altijd aan. En hoewel social media ook positieve effecten hebben op de ontwikkelingen van jongeren, zoals het ontwikkelen van sociale en technologische vaardigheden, schuilt er ook een gevaar in het gebruik van deze media. Hoe zorg je er als ouders voor dat je kind op een verstandige manier gebruik maakt van social media?

VOOR WIE

Deze themabijeenkomst is geschikt voor ouders van kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool en het 1e en 2e leerjaar van het voortgezet onderwijs.

DOELSTELLING

Tijdens deze bijeenkomst informeren we ouders over het social media gebruik onder jongeren en geven we hen handvaten om hiermee om te gaan als ouder/opvoeder.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Mediaopvoeding draait om het stellen van grenzen, maar je wilt ook het gesprek aangaan over wat jongeren online zien en meemaken. Basiskennis over social media is dan welkom en deze interactieve avond is een goede start.

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we verschillende thema’s. Waar zijn jongeren online en wat doen ze? Wat kan je als ouder doen in de opvoeding? Hoe ga je in gesprek met je puber over het gebruik van social media? Welke gevaren schuilen er online? En vooral, hoe kun jij jouw kind bewust maken van die gevaren zoals cyberpesten, grooming en sexting?

PRAKTISCHE INFO

  • Deze themabijeenkomst kan worden aangevraagd door professionals uit Midden-Limburg.

  • De maximale groepsgrootte is afhankelijk van de locatie.

  • De bijeenkomst duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.