‘Ben ik eindelijk mezelf,
vindt iedereen me zo veranderd…’

‘Ben ik eindelijk mezelf,
vindt iedereen me zo veranderd…’

MIJN KIND NAAR DE BRUGKLAS

De overstap van basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap voor zowel jongeren als hun ouders. Jongeren zijn ineens niet meer de oudste op school, maar zijn als brugklasser de jongste van iedereen. Alles is nieuw: nieuwe school, nieuwe leraren, nieuwe manier van onderwijs en vooral een nieuwe klas en ook nieuwe vrienden.

Bovendien staan jongeren voor een nieuwe uitdaging: de puberteit. In de puberteit zullen de hersenen zich verder ontwikkelen. Dit zorgt misschien voor onbalans, impulsiviteit en heftige emoties. Maar het zorgt er ook voor dat jongeren in deze fase energieker, creatiever en vindingrijker zijn dan voorheen.

VOOR WIE

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders van kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool.

DOELSTELLING

Tijdens deze themabijeenkomst informeren we ouders over de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs en hoe ouders hun kinderen hierin kunnen begeleiden en ondersteunen.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Met de overstap naar het voortgezet onderwijs breekt er niet alleen een nieuwe fase aan voor jongeren, maar ook voor jullie als ouders. Jouw zoon of dochter maakt een nieuwe ontwikkeling door en dit kan zorgen voor onbalans binnen het gezin. Tijdens deze bijeenkomst bereiden we jullie voor. Wat kun je zelf als ouder verwachten? Hoe verandert jouw rol als ouder van opvoeder naar coach?

En wat staat jou te wachten met een puber in huis? Hoe werkt het puberbrein? Hoe gaan jullie goed om met de ontwikkelingen en hoe houd je het samen leuk thuis? Tijdens deze bijeenkomst geven we antwoord op deze vragen, en meer. We geven ook tips en tricks die je gemakkelijk in de praktijk toe kunt passen.

PRAKTISCHE INFO

  • De themabijeenkomst kan worden aangevraagd door professionals uit Midden-Limburg.

  • De maximale groepsgrootte is afhankelijk van de locatie.

  • Deze bijeenkomst duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.