‘RELAX!
DIE ANDERE OUDERS
HEBBEN HET OOK OVERLEEFD!’

‘RELAX!
DIE ANDERE OUDERS
HEBBEN HET OOK OVERLEEFD!’

TOOSTEN OP DE PUBERTEIT

De puberteit is de fase waarin jongeren de hoofdrol spelen, zij gaan op zoek naar de regie over hun eigen leven. Jongeren worden steeds zelfstandiger en dat betekent dat ook jouw rol als ouder verandert; je krijgt een bijrol met als belangrijkste taken het begeleiden, bijsturen, maar ook loslaten van jouw zoon of dochter. Maar hoe doe je dat dan?

Tijdens de zoektocht naar zelfstandigheid komen jongeren voor het eerst in aanraking met drank en drugs. Deze thema avond wordt georganiseerd in samenwerking met professionals van Vincent van Gogh en samen maken we deze, vaak moeilijke, thema’s bespreekbaar.

VOOR WIE

Deze themabijeenkomst is voor ouders van jongeren uit groep 7/8 van het basisonderwijs, maar ook voor ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs.

toosten op de puberteit

DOELSTELLING

We geven informatie over het puberbrein en de effecten van bepaalde situaties. We maken thema’s zoals alcohol- en drugsgebruik en sexting bespreekbaar en geven advies op maat.

DOEL EN INHOUD VAN DE LEZING

Tijdens deze themabijeenkomst wordt informatie gegeven over de ontwikkeling van de hersenen. Deze antwoorden roepen waarschijnlijk eerst meer vragen op. Namelijk, moet je grenzen stellen? Hoe doe je dat op een goede manier? Hoe gaan andere ouders om met de uitdagingen in deze fase?

Tevens bespreken we het gedrag van jongeren. Is dit gedrag onschuldig of moet jij je zorgen maken? Heb je überhaupt nog wel invloed op sommige situaties? In hoeverre heeft jouw zoon of dochter jou nog nodig?

Ten slotte bespreken we een aantal belangrijke thema’s zoals drank- en drugsgebruik in de puberteit, verslaving en de rol van ouders.

WANNEER & HOE KOM IK IN AANMERKING?

  • De themabijeenkomst kan worden aangevraagd door professionals uit Midden-Limburg.

  • De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

  • De bijeenkomst duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Lukt aanvragen niet via bovenstaande button?
Mail ons dan via: info@cgml.nl 
of bel: 088-43 88 300