There is nothing to show here!
Slider with alias slider-seksualiteit-tieners-1 not found.
Laden Evenementen

Healthy Sisters in Weert

Wil je graag een keer de Healthy Sisters ontmoeten of heb je ze altijd al een keer een vraag willen stellen? Je bent welkom op woensdagmiddag 7 juni op sportpark St. Theunis. In het clubgebouw van AV Weert creëren we een huiskamersetting en vertellen de Healthy Sisters hun eigen ervaringen en gaan ze in gesprek met vrouwen over thema’s als bewegen, gezond eten en mentale gezondheid.

Voor wie?

Punt Welzijn vindt het belangrijk dat alle inwoners van Weert gezond kunnen opgroeien en gezond ouder kunnen worden in een gezonde omgeving. Daarom hebben zij de Healthy Sisters en Zaphira uitgenodigd om op woensdagmiddag 7 juni naar Weert te komen. Deze middag is voor vrouwen en moeders die graag geïnspireerd willen worden en met elkaar in gesprek willen gaan over het thema gezonde leefstijl. Aanmelden is niet nodig.

Programma

Hieronder een kort overzicht van het programma:

14.30-15.15  Open inloop met gezonde snack

15.15-16.30  In gesprek met de Healthy Sisters en Zaphira

16.30-17.00  Inspiratieplein en gezellige afsluiting

Kinderen zijn ook welkom en kunnen lekker buiten spelen want de hele middag zal de Rabo Urban Sporttour aanwezig zijn met verschillende sport- en spelmaterialen.

Heb jij een onderwerp of thema waar je graag over in gesprek wilt gaan deze middag? Neem dan contact op via de mail (t.witjes@puntwelzijn.nl) of bel naar 06-31937368.

Locatie

Atletiek Vereniging Weert

Parklaan 1C , 6006 NT Weert

De Healthy Sisters stellen zich voor

Wij zijn Rachida en Najima: De Healthy Sisters! Naast elkaars yin en yang, steun en toeverlaat”, zijn we ook echt zusjes. Rachida werd geboren op Marokkaanse grond, in Nador om precies te zijn. Vlak na haar geboorte besloot onze vader te verhuizen naar Helmond, of all places! In dit Brabantse stadje werd zes jaar na Rachida’s komst de kleine Najima geboren.

We groeiden op in een vijfsterrenrestaurant dat altijd open was. Onze enorme liefde voor eten werd steeds meer verdrongen door de strijd tegen dat extra gewicht, waar we doodongelukkig van werden. We liepen alle  sportscholen in Helmond af, gaven een fortuin uit aan squashrackets, spinningbroeken en fitnessabonnementen, maar het lukte maar niet om duurzame resultaten te boeken. Tot eindelijk de knop om ging.

Moe van alle onlineblokjesbuiken begonnen we onder de naam Healthy Sisters zelf te bloggen over het combineren van lekker eten met gezond en sportief. Die sixpack heeft daar wat ons betreft weinig mee te maken. Sterker nog: toen we nog zo rond als een tonnetje waren wekte zo’n Instagram-profiel vol strak en slank bij ons alleen maar frustratie op. Daarbij houden we veel te veel van lekker eten om op een rantsoen van sla en water te gaan. Ons leven is dan ook een mooie mix van groene smoothies en lang tafelen met vrienden. Hardlopen op zaterdagochtend, maar ook lekker lui met het hele gezin op de bank hangen en een filmpje kijken. Gelukkig zijn en goed in je vel zitten staat altijd centraal.

Wij vielen samen bij elkaar opgeteld maar liefst vijftig kilo af, maar belangrijker nog: we voelen ons fitter en happyer dan ooit. Als wij het kunnen, kan jij het zeker ook!

Zaphira stelt zich voor

Wij zijn Nawel en Nora. Geloof jij in een inclusieve samenleving? Wij wel. Wij helpen organisaties met de inclusie van vrouwen met een migratieachtergrond in Brabant en Limburg. Gezondheid, in de breedste zin van het woord, is de basis die wij willen bevorderen. Onze dienstverlening zorgt ervoor dat vrouwen en jonge meiden van kleur de juiste tools en handvaten krijgen om een identiteit te ontwikkelen waar ze trots op zijn en kracht halen uit waar ze vandaan komen. Op die manier dragen we bij aan een gezonde samenleving waarbij vrouwen met een migratieachtergrond eindelijk de kans krijgen – en nemen – om tot hun eigen succes te komen.

Deel dit met iemand!