‘Oogjes dicht en snaveltjes toe…’

‘Oogjes dicht en snaveltjes toe…’

EEN GOED SLAAPPATROON ONTWIKKELEN

Kinderen die de hele nacht doorslapen, niet uit hun bed komen en ’s ochtends pas om 8 uur naast je bed staan. Klinkt als een droom toch?

Voor veel ouders is de realiteit echter anders. Veel (jonge) kinderen hebben last van slaapproblemen. Een goede nachtrust is erg belangrijk, niet alleen voor kinderen maar ook voor jullie. Wanneer die goede nachtrust verstoord wordt, kan dit invloed hebben op jullie hele gezin. Kinderen zijn prikkelbaar en hebben vaak moeite om zich te concentreren en jouw geduld raakt misschien eerder op dan normaal.

Maar wat zijn de oorzaken van slaapproblemen? En misschien nog wel belangrijker, wat kun je doen om dit op te lossen?

VOOR WIE

Deze workshop is bedoeld voor ouders van kinderen tot ca. 6 jaar.

DOELSTELLING

Je krijgt tips hoe je je kind kunt leren om zelfstandig in slaap te vallen, in bed te blijven en door te slapen.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Sommige kinderen vallen in een diepe en lange slaap zodra hun hoofd het kussen raakt. Bij andere kinderen levert het naar bed gaan elke avond problemen op. Wat als jouw kindje nog iedere nacht bij jou in bed kruipt en het vertikt om in zijn of haar eigen bed te slapen? Of wat als jouw kind iedere nacht huilend wakker wordt? In deze workshop bespreken we de mogelijke oorzaken en wat je kunt doen zodat je kind makkelijker in slaap valt en beter doorslaapt.

Tijdens de workshop bespreken we onder andere de volgende vragen:

  • Hoe kun je omgaan met problemen als het nodig is?

  • Hoe kun je duidelijke instructies geven aan je kind?

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders tenslotte allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding. Aan het eind van de workshop heb je een persoonlijk plan van aanpak ontwikkeld en krijg je het werkboek over het thema mee naar huis. Daarna kun je het opvoedplan thuis gaan toepassen.

PRAKTISCHE INFO

  • De workshop kan worden aangevraagd door professionals uit Midden-Limburg

     

  • De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers

  • De workshop duurt 2 uur

  • Deelname is gratis voor inwoners van Midden-Limburg