omgaan met ruzie en agressie mobile banner
Laden Evenementen

‘Je hoeft niet de hele weg te zien
om de eerste stap te zetten.’

‘Je hoeft niet de hele weg te zien om de eerste stap te zetten.’

OMGAAN MET RUZIE EN AGRESSIE

Alle kinderen zijn weleens boos. Maar als dit te vaak gebeurt of als broers en zussen elkaar steeds in de haren vliegen, hebben kinderen hulp nodig van hun ouders om dit gedrag te kunnen veranderen. Maar hoe doe je dit nu op een positieve manier? Zonder dat je zelf ook boos wordt?

VOOR WIE

Deze workshop is bedoeld voor ouders van kinderen tot ca. 12 jaar.

DOELSTELLING

In deze workshop leer je hoe je de effectieve en praktische strategieën van positief opvoeden kunt gebruiken om veel voorkomende moeilijke situaties op te lossen en te voorkomen.

DOEL EN INHOUD VAN DE WORKSHOP

Het is normaal dat kinderen wel eens ruzie hebben. Maar als kinderen elkaar te vaak in de haren vliegen, doen ze elkaar pijn. Als je dit gedrag niet corrigeert, kan het ruziën erger worden en kunnen kinderen agressief gedrag gaan vertonen.

Tijdens deze workshop krijg je informatie over de mogelijke oorzaken van ongewenst gedrag, de manier waarop je dit gedrag kunt voorkomen en hoe je ermee kunt omgaan. Je krijgt tips die helpen om je kind te leren problemen op te lossen en goed met anderen om te gaan.

Vragen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Waarom maken kinderen ruzie?

  • Welke vaardigheden hebben kinderen nodig om samen te kunnen spelen?

  • Hoe pak je een ruzie tussen broer(s) en zus(sen) aan?

  • Wat doe je wanneer kinderen niet willen delen?

  • Hoe ga je om met agressief gedrag?

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders tenslotte allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding. Aan het eind van de workshop heb je een persoonlijk plan van aanpak ontwikkeld en krijg je het werkboek over het thema mee naar huis. Daarna kun je het opvoedplan thuis gaan toepassen.

PRAKTISCHE INFO

  • De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers..

  • De workshop duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd

Deel dit met iemand!