veerkrachtige kinderen opvoeden mobile banner
Laden Evenementen

‘Haal de moet eruit.
Hou de moed erin.’

‘Haal de moet eruit.
Hou de moed erin.’

VEERKRACHTIGE KINDEREN OPVOEDEN

Ieder kind komt in situaties waarin hij of zij te maken krijgt met tegenslagen, verdriet of stress. Deze emoties zijn vaak nieuw en vooral jonge kinderen kunnen hiermee worstelen. Ze vinden het vaak moeilijk om emoties te herkennen en te verwerken.

Heeft jouw kind voldoende veerkracht om met nieuwe en soms ook heftige emoties om te kunnen gaan? Welke vaardigheden heeft jouw kind hiervoor nodig? En hoe kun jij jouw kind hierbij helpen?

VOOR WIE

Deze lezing is bedoeld voor ouders van kinderen tot ca. 12 jaar.

DOELSTELLING

Tijdens deze lezing bespreken we hoe jij jouw kind kunt leren omgaan met gevoelens, positief in het leven te staan en zelf problemen op te lossen.

DOEL EN INHOUD VAN DE BIJEENKOMST

Tijdens deze lezing geven we tips en adviezen hoe jij jouw zoon of dochter het beste kunt helpen om te gaan met emoties. Hoe reageren kinderen op verschillende emoties en waarom is dat soms anders dan wij verwachten? Hoe kun jij ze helpen om deze emoties een plekje te geven? Samen gaan we aan de slag. Middels de Triple P methodiek geven we tips en adviezen hoe je het beste met lastige situaties om kunt gaan.

Vragen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Hoe leer ik mijn kind gevoelens herkennen en accepteren?

  • Hoe help ik mijn kind bij het leren uitdrukken van zijn gevoelens?

  • Hoe stimuleer ik mijn kind om een positieve kijk op het leven te ontwikkelen?

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders tenslotte allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding. Aan het eind van de workshop heb je een persoonlijk plan van aanpak ontwikkeld en krijg je het werkboek over het thema mee naar huis. Daarna kun je het opvoedplan thuis gaan toepassen.

PRAKTISCHE INFO

  • De groep bestaat uit minimaal 4 deelnemers, de maximale groepsgrootte is afhankelijk van de locatie.

  • De lezing duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Deel dit met iemand!