Laden Evenementen

WEBINAR LENTEKRIEBELS OP DE BASISSCHOOL

Kinderen groeien niet alleen in de lengte, ze groeien ook in hun emotie en seksualiteit. De seksuele ontwikkeling start in de babytijd en gaat het hele leven door. Ieder kind ontwikkelt zich in een eigen tempo. Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over vriendschap, ontdekken of je een jongen of een meisje bent en je wensen en grenzen aangeven.

Vanaf 4 jaar zijn kinderen nieuwsgierig, kunnen verliefd worden en later te maken krijgen met gevoelens van schaamte en onzekerheid. Voor ouders kan “seksualiteit” een lastig onderwerp zijn, wat is normaal en wat niet? Praat je er open over of vindt je het zelf vreemd om het erover te hebben? Wat vindt je belangrijk in de opvoeding van je kind? Hoe help je je kind het gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen en te vergroten?

Als ouder kun je je kind bij deze ontwikkeling begeleiden. Maar hoe doe je dat?

We nemen jullie graag mee in de seksuele ontwikkeling in de verschillende levensfase van een basisschoolkind. Daarnaast bieden we informatie en tips wat betreft de seksuele opvoeding van je kind.

Deel dit met iemand!