‘Weet jij hoe een regenboog smaakt?
Dat is smullen!’

‘Weet jij hoe een regenboog smaakt?
Dat is smullen!’

GEZONDE VOEDING

Gezonde voeding en genoeg beweging dragen bij aan een gezonde leefstijl. Tijdens deze workshop maken we kinderen bewust van het belang van gezonde voeding en leren we hen hoe zij gezonde keuzes kunnen maken. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan.

VOOR WIE

Deze workshop is geschikt voor kinderen uit groep 1 t/m 4 en kinderen uit groep 5 t/m 8. De les wordt afgestemd op de doelgroep.

We kunnen ook een bijeenkomst rondom gezonde voeding verzorgen voor ouders gedurende een ouderavond.

DOELSTELLING

Tijdens deze workshop gaan we actief met de kinderen aan de slag om hen te informeren over het thema gezonde voeding.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Hoeveel suikerklontjes zitten er in de favoriete drankjes? Met de gezonde quiz en/of de speciale waterquiz creëren we spelenderwijs bewustwording bij kinderen.

Tijdens de workshop watercocktails maken, maken kinderen kennis met alternatieven voor frisdrank en leren ze zelf de meest originele watercocktails te maken. Welke soorten fruit kun je toevoegen en welke smaken kun je combineren om zo de lekkerste cocktail te maken? Of hoe kun je van fruit de meest unieke, en vooral gezonde, traktaties maken? Tijdens deze workshops gaan kinderen zelf aan de slag en proeven zij hoe lekker gezond kan zijn.

In de bijeenkomst voor ouders informeren we ouders hoe je bewustwording kunt creëren bij kinderen wat betreft gezonde voeding. We bespreken de verschillende stappen die kinderen doorlopen in de voeding van baby tot en met groep 8. Wat is gezonde voeding? Welke hoeveelheden hebben kinderen nodig? Wat doe je met tussendoortjes? En hoe ga je om met lastige eters en andere uitdagingen? Voor veel ouders is gezonde voeding een worsteling. Deze bijeenkomst kan uitkomst bieden.

PRAKTISCHE INFO

  • De workshop kan worden aangevraagd door professionals uit Midden-Limburg.

  • Afhankelijk van de groepsgrootte en de leeftijd van kinderen kunnen ouders worden gevraagd om mee te helpen bij de workshop.

  • De workshop duurt ongeveer 1,5 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.