ruzies in het gezin verminderen
Laden Evenementen

RUZIES IN HET GEZIN VERMINDEREN

Het gedrag van jongeren kan erg bepalend zijn voor de sfeer thuis. En dat is leuk, zolang jongeren vol energie zitten en zich goed voelen. Jongeren zitten in de bloei van hun leven en ook hun puberbrein is nog volop in ontwikkeling, met eventuele stemmingswisselingen als gevolg. Waar ze op het ene moment de slappe lach hebben, gaan ze het volgende moment de strijd aan om niets. Dit kan leiden tot erg vervelende ruzies in het gezin. Herken jij dit?

VOOR WIE

Deze workshop is bedoeld voor ouders van tieners van 11 tot ca. 16 jaar.

DOELSTELLING

Harmonie in het gezin: effectieve en praktische strategieën van positief opvoeden leren om veel voorkomende moeilijke situaties op te lossen.

DOEL EN INHOUD VAN DE CURSUS

Wanneer jongeren ruzie maken met andere gezinsleden, kan dit leiden tot vervelende situaties. Wat kun je als ouders in zo’n geval doen? Hoe kun je ruzies voorkomen en wat moet je wel of juist niet doen in het heetst van de strijd? We weten dat jongeren nog vaardigheden moeten ontwikkelen om problemen op een goede manier op te lossen. Hoe kun jij als ouder bijdragen aan deze leercurve?

Tijdens deze workshop geven we antwoord op deze vragen en gaan we samen aan de slag met positieve opvoedvaardigheden. Dit alles met als doel om de harmonie in het gezin terug te vinden.

Tijdens de workshop komen onder andere de volgende thema’s aan bod:

  • Hoe kun je ruzies met je tiener voorkomen?

  • Hoe leer je tieners omgaan met anderen in het gezin zonder voortdurende strijd en ruzie?

  • Hoe kun je de harmonie in het gezin stimuleren?

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders immers allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding. Aan het eind van de workshop heb je een persoonlijk plan van aanpak ontwikkeld en krijg je het werkboek over het thema mee naar huis. Daarna kun je het opvoedplan thuis gaan toepassen.

PRAKTISCHE INFO

  • De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

  • De workshop duurt 2 uur.

  • Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

AANMELDEN

Deel dit met iemand!

Bel of mail onze professionals
Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg

Vogelsbleek 10 | 6001 BE Weert

Phone: 088 43 88 300